Welkom

Ik hoop dat je inspiratie vindt op mijn site!

Reacties of suggesties voor onderwerpen zijn welkom op mijn e-mailadres: bertflier72@gmail.com.

Veel plezier,

Bert Flier

dinsdag 19 juli 2011

Triathlon Duckstad

De Duckstad Triathlon is gewonnen door veelwinnaar Bob Parel. Deze internationaal gelauwerde atleet was speciaal door sponsor Dagobert Duck als publiekstrekker vanuit Oman ingevlogen. Parel won niet zonder slag of stoot. Tijdens het zwemmen waren het de junioren Kwik, Kwek en Kwak die als razenden van start gingen. Onder luide aanmoedigingen van het in grote getale opgekomen Duckstadse publiek namen zij een voorsprong van een halve minuut op een achtervolgend groepje. Daarin zat, naast Parel, de soepel zwemmende Sander Vlerk, afkomstig uit het naburige dorpje De Kwakel. Parel en Vlerk konden al in de wisselzone de aansluiting maken op de gebroeders K., die moeite hadden hun voeten in de fietsschoenen te proppen.

Op de fiets sloegen Parel en Vlerk het definitieve gat met de Duckstadse concurrentie. Toch was het niet dit duo dat de snelste fietstijd op de klokken zette. Die eer was weggelegd voor de lokale triatleet W. Wortel. Dit is opzienbarend, omdat Wortel zich vooral heeft voorbereid in de schuur in zijn achtertuin. Atleten die hij passeerde maakten melding van een raar zoemend geluid. Het schijnt dat W. Wortel banden heeft met de DSB (Dagoberts Sjoemel Bank) wielerploeg, en samenwerkt met DSB-renner Kwanselara. De fiets van Wortel is na de wedstrijd door de jury in beslag genomen en wordt momenteel onderzocht.

De jury had sowieso een drukke dag. Atleet D.D. (vanwege privacy redenen drukken wij alleen zijn initialen af) kon de verleiding niet weerstaan in het zog van Wortel te duiken toen hij snelle zwemmer D.D. inhaalde. D.D. negeerde de bevelen van jurylid Bolderbast en kreeg prompt een stop and go vanwege stayeren. Dat kwam het jurylid op een luid snaterend protest te staan, waarop Bolderbast besloot het heefthoofd te diskwalificeren.

Parel trok zich van deze akkefietjes niets aan en bleef tijdens het fietsen tactisch achter Vlerk rijden, om het vervolgens met het lopen af te maken. Vlerk eindigde als tweede, en kon daar vrede mee hebben. “Dit jaar ben ik naar het lange werk overgestapt”, zei hij, “en na de winst in Hamsterdam eerder dit jaar was deze wedstrijd in Duckstad voor mij een leuk tussendoortje”. Tot zijn eigen verbazing werd de Duckstadter Johan Kneevel, na een solide zwem- en fietsonderdeel, als derde binnengehaald door rondemiss Katrien Duck. Speaker Pim van de Hoek en diens collega Ruud de Kip waren dolenthousiast over deze eerste Duckstad triathlon. “Deze wedstrijd is serieuze concurrentie voor Halfmere en Gein”, aldus het in triathlonkringen bekende duo. “Een blinde kan zien dat triathlon leeft in Duckstad”.

Dat blijkt. Zwemvereniging Liever Nat dan Droog, wielerclub Duckstad Wil Vooruit en atletiekclub Het Beste Beentje Voor hebben de Duckstadse Triathlon Vereniging Het Driedubbeltje opgericht. “Doel is om met de Olympische Spelen van 2020 ten minste één Duckstadse atleet aan de start te krijgen”, aldus bondstrainer Arie Vlerk (inderdaad, vader van). “Als we ons niet rechtstreeks kunnen kwalificeren, dan proberen we het alsnog via de loting. Als kleine bond komen we daarvoor in aanmerking. Vandaar dat men mij heeft gevraagd voorzitter te worden”, aldus Duckstadter G. Geluk. Dat Duckstad haar ambities niet onder stoelen of banken steekt, blijkt uit de slogan op het finishershirt van de Duckstad triathlon: Ik Zwom, Fietste, Liep en Overwon.

Deze column verscheen eerder in Triathlon Sport